Aktuelt

Samarbejde mellem Center for Konfliktforebyggelse og Udlændingestyrelsen

I dag havde Jon Valdemar Andersen fornøjelsen af at udforske konfliktforebyggelse sammen med Udlændingestyrelsens dygtige medarbejdere fra Borgerservice og Center Sandholm. De var på opdagelse i konfliktforebyggende kropssprog, kiggede på empatisk autoritet i praksis og byggede med Lego for at belyse hverdagens skjulte territorier og konfliktzoner.

Læs flere af vores artikler

Konfliktmægling kan løse mange konflikter – men ikke alle

Faserne i et konfliktmæglingsforløb er dialog, forståelse, forhandling og aftaler, og målet er at skabe en konstruktiv situation, hvor begge parter ønsker det gode samarbejde. De skal deltage, fordi de ønsker det, og det er dem, der skal nå frem til en løsning.


Fællesskabende adfærd på fællesområder

Det klassiske arbejde med trivsel i skoler og på institutioner har ofte taget afsæt i kommunikationen i klasseværelset og elevers indbyrdes relationer. Med to nye film om forebyggelse af konflikter på skolers fællesområder, udvider Styrelsen for Undervisning og Kvalitet arbejdets fokus til også at omfatte fællesarealer.


Buschauffører må finde sig i spytklatter, kvælertag og stenkast

Jon Valdemar snakker om konstruktiv kommunikation med antiautoritære mennesker i en nyhedsudsendelse, som blev sendt på TV2 Østjylland den 30. januar 2019.